Догори
Дати відгук

Три правила здорового стану кишечника

Патогенні бактерії в кишечнику виробляють токсини

1 хв на прочитання19 Липня 2022, 18:06
Поділитись:

Перш за все, потрібно прибрати зайве, додати до раціону харчові волокна, вживати пребіотики – це три головні правила.

Варто прибрати продукти, які є їжею для "поганих" мікробів кишечника. Чим більше його в регулярному раціоні, тим вищий ризик, що слизову оболонку травного тракту населятимуть патогенні бактерії. Імунна система організму має певний ресурс боротьби з цими патогенами, але вона витримує лише до певного моменту. Патогенні бактерії в кишечнику виробляють токсини і можуть сприяти розвитку захворювань.

Друге правило доброго здоров'я кишечника – вживання пребіотиків.

Пребіотики як фільтр знищують патогенні бактерії і не дають їм пройти далі в організм. У раціоні має бути достатньо кисломолочних та ферментованих продуктів.

Що стосується третього правила, споживання харчових волокон, то треба включаючи в раціон овочі та фрукти, салатні рослини, ягоди, горіхи та насіння, цільнозернові крупи.

До слова: Дієтологи пояснили, чому банани потрібно вживати щодня

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.