Догори
Дати відгук

Топ-менеджер «Енергоатому» може очолити Міністерство енергетики

Відомо, що голосування щодо нового міністра відбудеться завтра.

2 хв на прочитання28 Квітня 2021, 13:37
Фото: Герман Галущенко/Facebook Фото: Герман Галущенко/Facebook
Поділитись:

У Кабміні пройдуть чергові ротації: наразі йдеться про призначення нового міністра енергетики. Так, прем'єр-міністр Денис Шмигаль вже  подав подання до парламенту на призначення віце-президента НАЕК «Енергоатом» Германа Галущенка очільником відомства. 

Тепер кандидатуру Германа Галущенка мають підтримати народні депутати. Спочатку пройде голосування у профільному комітеті, а вже потім — у сесійній залі. Профільний комітет — Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, збереться вже сьогодні, о 14:30. Перше питання у порядку денного членів комітету —  «подання Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля про призначення Галущенка Германа Валерійовича Міністром енергетики України».

Відомо, що голосування щодо нового міністра відбудеться завтра: голова Верховної Ради Дмитро Разумков уже підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання 29 квітня на вимогу 154 народних депутатів. Про це зазначається  на сайті Верховної Ради.

Посада міністра енергетики в Україні залишається вільною вже понад рік — з березня 2020 року. Станом на сьогодні в. о. міністра є Юрій Вітренко. 

Що відомо про нового кандидата на посаду

Герман Глущенко наразі займає посаду  віцепрезидента «Енергоатому».

За освітою він юрист, має диплом  із відзнакою  Львівського державного університету. Також має диплом магістра міжнародного менеджменту Української академії зовнішньої торгівлі за фахом «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності».

Працював у прокуратурі та Міністерстві закордонних справ.

Мав досвід роботи на керівних посадах у центральних органах виконавчої влади. У різні роки обіймав посади заступника керівника департаменту секретаріату адміністрації президента України, директора департаменту судової роботи Міністерства юстиції.

Протягом 2013–2014 року був виконавчим директором із правового забезпечення держпідприємства «Національна атомна енергогенерувальна компанія «Енергоатом».

У травні 2020 року уряд призначив Германа Галущенка віцепрезидентом цієї компанії.  

Нагадаємо, з травня українці платитимуть за газ по-новому: газопостачальні компанії розкрили річні тарифи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго