Догори
Дати відгук

Топ-5 найзабрудненіших місць удома та як забезпечити їхню чистоту

Регулярність прибирання — запорука успіху.

2 хв на прочитання06 Травня 2024, 20:32
Зображення згенероване ШІ Зображення згенероване ШІ
Поділитись:

Ваша оселя може бути справжньою оазою затишку, але часто ми можемо просто не помічати, що деякі місця в ній можуть стати справжнім гніздом для бруду та мікробів. Однак, приділивши потрібну увагу регулярній гігієні, можна забезпечити чистоту цих місць і зробити ваш дім ще безпечнішим для всієї родини.

1) Клавіатура і мишка комп'ютера

Вибір віртуальних просторів і час, проведений перед комп'ютером, зростає, тому клавіатура і мишка можуть стати «домовласниками» багатьох бактерій. Аби підтримувати чистоту цих речей, регулярно використовуйте спеціальні засоби для чищення клавіатури та мишки.

2) Дверні ручки

Це одне з найбільш часто торканих місць у будинку, тому дверні ручки можуть накопичувати багато бруду та мікробів. Їх бажано протирати засобом для дезінфекції чи водою з милом щодня, особливо під час захворювань.

3) Ручки шаф і шухляд

Часто забувані, але дуже важливі місця. Підтримуйте чистоту ручок шаф і шухляд, протираючи їх вологою ганчіркою з милом і водою. Регулярно переглядайте вміст, щоб уникнути накопичення зайвих речей.

4) Унітази та ручки смикання

Запастися засобами для чищення та дезінфекції і чистіть унітази та ручки смикання кілька разів на тиждень. Це допоможе запобігти розповсюдженню бактерій та інших патогенних мікроорганізмів.

5) Ручки кухонних шаф і кнопки побутових приладів

У кухні ручки кухонних шаф і кнопки побутових приладів можуть стати джерелом забруднення, особливо під час приготування їжі. Їх варто регулярно протирати засобом для чищення та дезінфекції.

Зберігаючи ці місця чистими, ви допоможете зберегти ваш дім безпечним і комфортним для всієї родини. Не забувайте про регулярність прибирання і займайтеся ним систематично, щоби забезпечити оптимальний рівень гігієни та здоров'я.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost