Догори
Дати відгук

Створено бокси, які перетворюють пісок у сонячні панелі для електростанцій

У процесі створення сонячних панелей також виділяється кисень як побічний продукт

1 хв на прочитання19 Серпня 2021, 08:40
Створено бокси, які перетворюють пісок у сонячні панелі для електростанцій Створено бокси, які перетворюють пісок у сонячні панелі для електростанцій
Поділитись:

Террабокси розробляє стартап Maana Electric, передає  ecotown.  Це   повністю автоматизований завод, здатний виробляти сонячні панелі, використовуючи лише пісок як сировину та електрику. 

Міні-заводи поміщаються всередині транспортних контейнерів, що означає, що їх можна транспортувати у віддалені пустельні райони, де вони можуть виробляти сонячні панелі, необхідні для збору чистої сонячної енергії. Крім допомоги у боротьбі зі зміною клімату, потенційно революційний продукт може також допомогти знизити залежність від операторів відновлюваних джерел енергії.

Виробник террабоксів  заявляє, що у 2022 році він випробує свою технологію на Землі, а також розробить версію свого Terrabox для місяця, яка призначена для перетворення місячного реголіту у кремній високої чистоти. Теоретично це повинно дозволити виробляти один мегават сонячних панелей на рік. У процесі створення сонячних панелей також виділяється кисень як побічний продукт, який майбутні астронавти можуть використовувати для створення придатного для дихання середовища у космосі.

За даними німецької сонячної компанії Desertec, покриття тільки невеликої ділянки пустелі Сахара сонячними панелями може забезпечити достатньо енергії для всієї планети. 

До слова, відмова від вугілля дасть Україні 161 тисячу робочих місць у сфері відновлюваної енергетики.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Більше з GreenPost