Догори
Дати відгук

Страва, яка сприяє довголіттю: дієтологи назвали найкорисніший суп

Такі страви обов'язкові до вживання людям похилого віку.

1 хв на прочитання06 Березня 2024, 08:11
Названо найкорисніший суп для здоров’я Названо найкорисніший суп для здоров’я
Поділитись:

Медики рекомендують включити у своє харчування овочеві супи. А якщо вам до вподоби м’ясні наваристі перші страви, їх треба правильно готувати, щоб вони не зашкодили організму. Розповідаємо, чому овочевий суп такий корисний і як правильно готувати страви на м’ясному бульйоні.

Супи та борщі, які зварені на м’ясному бульйоні, – необов’язкова страва для щоденного вживання, як пояснюють лікарі. Тому якщо ви не їсте перших страв, то не варто себе до цього змушувати. Але це не стосується овочевих супів, які містять безліч корисних вітамінів і сполук, зокрема, перші страви без засмажки й додавання жирів тваринного походження.

Овочеві супи і бульйони легко відновлюють необхідний баланс рідини в тілі, покращують перистальтику кишечника, насичують організм поживними речовинами. Такі страви обов'язкові до вживання людям похилого віку, годуючим матерям, маленьким дітям і тим, хто дотримується жорстких дієт. Адже такі супи здатні повністю наситити організм усіма необхідними вітамінами та мінералами.  

А ось м'ясними наваристими супами дієтологи взагалі не рекомендують зловживати. Оскільки у такому відварі міститься багато екстрактивних мікроелементів, тобто у бульйон потрапляють всі шкідливі речовини з м’яса. Наприклад, антибіотики, які можуть міститися в продукті.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.