- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Смажені манники з начинкою з сиру та родзинок
Смажені манники з начинкою з сиру та родзинок
Дуже важливо, щоб манна каша була густою й гарячою, інакше нічого не вийде.
Один із небанальних способів приготувати манну кашу — посмажити манники з начинкою з сиру та родзинок. Сир для їх приготування краще брати жирний і вологий, щоб він добре тримав форму.
Інгредієнти:
крупа манна — 90 г;
молоко — 450 мл;
ванільний цукор — 10 г;
цукор — за смаком (плюс 1/2 ч. ложки для обмочування);
сіль — 1 дрібка для тіста та 1 дрібка для обмочування;
борошно — на підпил;
сир 10% — 180 г;
родзинки — 20 г;
ванільний цукор — 10 г;
яйце — 1 шт.;
олія;
масло вершкове — 10 г.
Приготування.
Для начинки змішати сир, родзинки (попередньо замочений в окропі й обсушені) та ванільний цукор. На смак можна додати ще й звичайний цукор. Перемішати до однорідності.
Яйце змішати з сіллю та цукром до однорідності.
Приготувати манну кашу.
У молоко додати ванільний цукор, звичайний цукор і сіль. Довести молоко до кипіння.
У кипляче молоко тонкою цівкою ввести манну крупу. Постійно перемішуючи, варити 3-4 хвилини до загусання. Накрити каструлю із кашею кришкою. Дуже важливо, щоб манна каша була густою й гарячою, інакше нічого не вийде.
Поверхню столу дуже рясно присипати борошном. Столову ложку змочити у холодній воді та викласти 1 ст. ложку манної каші на борошно.
Присипаючи борошном, швидко сформувати з манної каші невеликий коржик.
По центру коржика викласти сирну начинку.
Защипнути краї коржика та сформувати пиріжок у формі човника.
Все це робити потрібно, поки манна каша гаряча. Якщо каша охолоне, нічого вже не вийде. Тому працювати потрібно дуже швидко, а каструлю з манною кашею щоразу накривати кришкою, щоб каша не остигала.
Яєчну суміш перелити у зручну тарілку. Вмочити манники в яйце.
Обсмажити манники з сиром та родзинками на сковороді з олією до рум'яної скоринки з обох боків.
Готові манники викласти на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.
Поки манники ще теплі, змастити їх вершковим маслом та подати до столу.
Також ми розповідали про омлет із сиром, ковбасою та хлібом (у мікрохвильовій печі) — смакота за кілька хвилин.