Догори
Дати відгук

Салат із помідорів і печериць на зиму: оригінальний рецепт

Цей салат також смакує як соус.

1 хв на прочитання01 Жовтня 2022, 07:34
Поділитись:

Кухар Максим Нікітін ділиться оригінальним рецептом — салату, який також смакує як соус. Картопля чи макарони з цією підливою взимку будуть просто неперевершені.

Інгредієнти:

помідори — 2,5 кг;

печериці — 2 кг;

цибуля — 2 кг;

соняшникова олія — 0,5 л;

цукор — 7 столових ложок;

сіль — 2,5 столової ложки;

оцет — 100 г;

лавровий лист;

чорний мелений перець;

пекучий перець.

Приготування.

Цибулю почистити й порізати соломкою. Гриби почистити, відварити і порізати пластинками. Помідори перекрутити через м’ясорубку.

Олію вилити у глибоку сковороду і, коли розігріється, покласти до неї порізану цибулю. Смажити, помішуючи, хвилин 20.

Тепер треба додати перекручені помідори. Якщо усе не поміщається у сковороду, можна взяти каструлю відповідного розміру. Тушкувати 20 хвилин.

Тепер додати сіль та цукор і тушкувати ще 20 хвилин.

Після цього до суміші цибулі з помідорами покласти гриби й тушкувати знову 20 хвилин.

Потім додати оцет, перець до смаку і знову тушкувати 20 хвилин.

Розлити салат у стерильні банки й закрутити. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить близько 10 півлітрових баночок салату.

Також ми розповідали про баклажани, як гриби: рецепт на зиму.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.