Догори
Дати відгук

Рибні страви з м'ясом та равлики: у зруйнованих Помпеях знайшли древній фастфуд

За всю історію розкопок в місті знайшли близько 80 таких закладів харчування

1 хв на прочитання27 Грудня 2020, 10:20
Поділитись:

У зруйнованому виверженням вулкана давньоримському місті Помпеї вчені виявили кіоск із залишками їжі. Це унікальна знахідка для археологів, повідомив директор археологічного парку «Помпеї» Массімо Озанна в ефірі телеканалу Rainews24.

«Цей кіоск особливий, тому що нам вдалося відновити їжу, яку там продавали. Крім того, на прилавку збереглися в чудовому вигляді фрески, які також описують пропоновані продукти », - підкреслив Озанна, додавши, що за всю історію розкопок в місті знайшли близько 80 таких закладів.

За його словами, знахідка дає зрозуміти, які смакові вподобання мали древні римляни. Наприклад, в багато рибних страв помпейський кухар додавав різні види м'яса.

Зоологи ідентифікували тушки качок, кістки свиней, овець і кіз, а також птахів і панцири равликів. Біоматеріал добре зберігся під товстим шаром лави. Крім зоологів і археологів над проектом працюють вулканологи і біологи.

Раніше повідомлялося, що вчені виявили останки багатого жителя Помпей і його раба, які загинули під час катастрофічного виверження Везувію в 79 році нашої ери.

За словами дослідників, жертви виверження спочатку вижили, коли Везувій почав вивергати попіл, однак загинули під час потужного вибуху, що стався на наступний ранок.

Тим часом, нещодавно Італію сколихнув потужний землетрус, якого не бачили там 500 років.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.