Догори
Дати відгук

«Розумні» мікромережі стануть важливим інструментом посилення стійкості енергосистеми

Впровадження і розвиток «розумних» мереж та мікромереж стануть невід’ємною складовою процесу відновлення і відбудови українського енергосектору. 

2 хв на прочитання14 Грудня 2023, 18:40
Розумні мікромережі – важливий інструмент посилення стійкості енергосистеми Розумні мікромережі – важливий інструмент посилення стійкості енергосистеми
Поділитись:

Впровадження і розвиток «розумних» мереж та мікромереж стануть невід’ємною складовою процесу відновлення і відбудови українського енергосектору. 

Як йдеться у пресрелізі Урядового порталу, на чому наголосив заступник Міністра енергетики України Ярослав Демченков під час онлайн-заходу «Мікромережа і «зелені» технології для розвитку сучасної енергетичної системи в Україні: міжнародна експертиза і подальші кроки», організованого Enterprise Europe Network. Захід відбувся за участі директора Департаменту з управління мережами Єврокомісії Якуба Боратинського, керівництва Державної інспекції енергетичного нагляду України, представників енергетичних компаній та експертного середовища.

«Економічне зростання України та активний розвиток наших регіонів спричинить збільшення попиту на електроенергію. Ми передбачаємо зростання попиту на більш декарбонізовані та гнучкі види енергії з відходом від традиційних джерел, таких як вугілля та газ, і переходом до відновлюваних джерел енергії, таких як енергія вітру, сонця та біоенергія», - зазначив Ярослав Демченков.

Заступник Міністра нагадав, що у жовтні 2022 року Уряд за пропозицією очільника Міненерго Германа Галущенка схвалив Концепцію впровадження «розумних мереж» в Україні та затвердив деталізований План заходів з її реалізації до 2035 року.

З метою реалізації та моніторингу виконання цього Плану заходів наказом Міністра енергетики створено робочу групу, до складу якої увійшли представники НКРЕКП, НЕК «Укренерго», операторів систем розподілу, громадських організацій, дослідницьких інститутів, експерти.

Триває робота над змінами до законодавства щодо використання сучасної термінології у сфері впровадження «розумних мереж», зокрема мікромереж.

Міненерго разом з міжнародними партнерами працює над моделями розподілених енергетичних кластерів, які будуть зосереджені навколо різних типів генерації, а також передачі та розподілу. Одним із важливих завдань є розроблення відповідної фінансової бізнес-моделі.

Також у Міненерго працюють над дорожньою картою розвитку «розумних мереж» для електроенергетичних підприємств.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
На яку допомогу можуть розраховувати діти, над якими встановлено опіку
ФОТО ілюстративне
У Мінсоцполітики пояснили, на яку допомогу можуть розраховувати діти, над якими встановлено опіку
2 хв на прочитання40 хвилин тому
Ліквідували підпільний тютюновий цех та вилучили сировини на понад 1,2 млн грн
На Полтавщині ліквідували підпільний тютюновий цех та вилучили сировини на понад 1,2 млн грн
1 хв на прочитання2 години тому
Нарада щодо створення та функціонування індустріальних парків на Кіровоградщині
У Комітеті з питань економічного розвитку відбулася виїзна нарада щодо створення та функціонування індустріальних парків на Кіровоградщині
2 хв на прочитання4 години тому
Рецепт помідорів по-корейськи
Ідеальний продукт для тих, хто прагне контролювати вагу: помідори по-корейськи
1 хв на прочитання5 годин тому
Україна залишається серед лідерів експортерів зернових та олійних культур - Тарас Висоцький
1 хв на прочитання7 годин тому
Молодик у червні 2024 року дає унікальний шанс здійснити мрії: що чекати, коли Місяць у Близнюках
3 хв на прочитання7 годин тому
Євроінтеграція: Україна та ЄС обговорять сферу довкілля
2 хв на прочитання8 годин тому
16 травня - Всесвітній день любові до дерев
1 хв на прочитання9 годин тому