Догори
Дати відгук

Як роз­пізнати «приховану депре­сію» у дітей віком до трьох років: поради лікаря

Дитина пе­рестає цікавитися тим, що її оточує.

1 хв на прочитання05 Січня 2021, 16:18
Поділитись:

Симптоми депресії у дітей і дорослих майже нічим не різняться. Як говорить лікар-невропатолог, к. м. н., асистент кафедри неврології та реабілітаційної медицини НМУ ім. О. О. Богомольця, автор наукових робіт і патентів Олександр Балицький, «прихована депресія» проявляється декількома станами.

«Дитина припиняє цікавитися тим, що її оточує. Не хоче бавитися. Стає млявою. Може відмовлятися від їжі. Не реагує на ті чи інші подразники. Але батьки в цей час зайняті своїми справами. Дітям тицяють у руки планшет. Довгий час вони не помічають перших тривож­них «дзвіночків» і починають бити на сполох, коли проблема вже є задавненою», — цитує лікаря wz.lviv.ua.

За словами медика, раніше діти читали книги, що стимулювало розвиток правої півкулі мозку, яка відповідає за образне мислення (уяву, фантазію). Сьогодні діти отримують уже готовий образ.

«Вважаю, що це дуже погано для розвитку їхнього мозку. Тим паче, що зараз він перевантажений інформаційним «сміттям». Пізніше це неодмінно вплине на концентрацію їхньої уваги, поведінку, можливість засвоювати нові знання. Зауважте: діти, які демонструють успіхи у навчанні, мало часу проводять у ґаджетах», — говорить Балицький.

Відомо,  що лікар Євген Комаровський розповів, яким тестам на коронавірус не можна довіряти.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.