Догори
Дати відгук

Про інфаркт може попереджати неприємний запах з рота — британський вчений

Провісником хвороб серця, включаючи інфаркти, може бути пародонтит.

2 хв на прочитання08 Січня 2021, 13:43
Поділитись:

Деякі відчуття, наприклад, неприємний присмак або біль в щелепі, можуть бути попереджувальними ознаками інфаркту. Їх появу потрібно обговорити з лікарем.

Інфаркт або серцевий напад виникає, коли блокується кровоносна артерія, що постачає серце кров'ю і киснем. Таке блокування відбувається через накопичення жирових бляшок усередині артерій.

Найбільш частими попереджувальними ознаками інфаркту є біль або тиск в грудях. Однак, уточнюють фахівці, у людей з серцевим нападом можуть також спостерігатися різні симптоми, які здаються незвичними і є маловідомими. Серед них - деякі відчуття в роті, зміни в стані ротової порожнини.

Британський вчений, професор Адам Тейлор (Ланкастерский університет) порадив в інтерв'ю виданню Express  звертати увагу на такі відчуття в роті.

«З'являється дивний присмак у роті, який багато людей називають кислим. Іншими попереджувальними ознаками інфаркту можуть бути запалення ясен, неприємний запах з рота, втрата зубів », - повідомив Тейлор.

Вчений зауважив, що людський рот повний бактерій, як хороших, так і поганих. Погані можуть потрапити в кровотік з рота, викликати запалення кровоносних судин, яке здатне привести до виникнення серцево-судинних захворювань. Провісником хвороб серця, включаючи інфаркти, може бути пародонтит.

Професор Тейлор додав, що   ознакою серцевих порушень є також наліт навколо зубів у вигляді липкої, насиченою бактеріями плівки. Такий наліт -  особлива, відмінна від усіх,  риса,  вражаючого судини атеросклерозу.

У свою чергу Express, посилаючись на дані Healthline, пише, що одним з частих симптомів наближення серцевого нападу є болі в щелепі.

Нагадаємо, стало відомо чи повністю відновлюються легені після коронавірусу.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.