Догори
Дати відгук

Печериці, запечені в сметанно-часниковій заливці: готуються швидко і просто

Смачна і ситна гаряча страва.

1 хв на прочитання21 Листопада 2022, 14:09
Поділитись:

Печериці, запечені в сметанно-часниковій заливці — делікатес, який, однак, готується дуже швидко і просто.

Інгредієнти:

свіжі печериці — 400 г;

твердий сир — 150 г;

сметана — 400 мл;

вершкове масло — 15 г;

крохмаль картопляний -1 столова ложка;

сухарі панірувальні — 1/2 склянки;

часник — 1-2 зубчики;

перець чорний мелений — за смаком;

сіль — за смаком.

Приготування.

Очищені свіжі печериці нарізати на невеликі шматочки.

Ретельно змастити форму вершковим маслом. Перекласти у підготовлену форму нарізані гриби, посолити, поперчити.

Сметану змішати з крохмалем, при цьому крохмаль додавати порційно, щоб не з'явилися грудочки. У сметану додати перець (чи інші улюблені спеції) та подрібнений часник.

Сир натерти на дрібній тертці.

У запечені печериці влити сметано-часникову заливку і трохи перемішати всю масу. Посипати гриби тертим сиром і панірувальними сухарями. Відправити запікатися в духовку до 180 °С на 15-20 хвилин. Форму краще закрити фольгою. Запікати до готовності та появи рум'яної скоринки.

Подають запечені гриби у гарячому вигляді.

Також ми розповідали про пісну піцу з грибами й овочами: простий і бюджетний рецепт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost