Догори
Дати відгук

Науковці назвали дев’ять продуктів, що викликають мігрень

В ході дослідження фахівці вивчили майже 4000 осіб із мігренню.

1 хв на прочитання07 Травня 2021, 06:50
Науковці назвали дев’ять продуктів, що викликають мігрень Науковці назвали дев’ять продуктів, що викликають мігрень
Поділитись:

Бразильські вчені назвали продукти, яких краще уникати чутливим до серйозних головних болів людям.

Про це повідомляє UfaTime.ru з посиланням на Eat This, Not That!.

Фахівці вивчили майже 4000 осіб із мігренню та понад 1000 пацієнтів із головними болями напруги. Виявилося, що в майже 1,6 тисячі учасників мігрень розпочиналась протягом 8–90 хвилин після того, як вони з'їли певний продукт.

Ці продукти впливають на запалення нервової системи, метаболізм цукру в мозку та розширення кровоносних судин (а значить — і на артеріальний тиск). Усього до списку продуктів, які найчастіше викликають мігрень, учені включили дев'ять продуктів:

  • кавун,
  • маракуя,
  • апельсин,
  • ананас,
  • виноград,
  • банан,
  • огірок,
  • ацерола,
  • папая.

Автори зробили висновок, що вживання перерахованих продуктів впливає на стан тільки тих людей, які страждають мігренню.

До слова, буряк назвали овочем, який може сприяти здоровому старінню організму.  Як ідеться в матеріалі іспанського видання АВС, попри те, що в буряку багато цукру, він низькокалорійний і багатий на клітковину, що призводить до сповільненого всмоктування цукру.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.