Медики пояснили, які 4 типи продуктів позбавлять від запорів
Усі ці продукти містять корисні для здоров'я харчові волокна
Харчові волокна, або просто клітковина, мають цілу низку переваг від боротьби із зайвою вагою до скорочення кількості токсинів, що викликають уремію, а головне це подолання закрепів. Дієтологи визначили 4 кращих видів продуктів, які їх містять. Повідомляє The Health Site.
Цільнозернові. Зовнішній шар зерна або висівки містять клітковину. Цільнозернові злаки вівса, ячменю та жита також мають у своєму складі безліч найважливіших вітамінів та мінералів дуже корисних для здоров'я. На жаль, під час очищення зерен висівки видаляються, і рівень клітковини набагато знижується.
Фрукти. У ягодах, грушах, динях і апельсинах безліч клітковини. Це кращі її фруктові джерела. Наприклад, в сирій груші середнього розміру 5,5 г клітковини, а в склянці свіжої полуниці - 3 г цієї поживної речовини. Багато клітковини також в авокадо, бананах та яблуках.
Овочі. Броколі, буряк, морква, французький артишок, брюссельська капуста і кукурудза — ось овочі з високим рівнем клітковини. У склянці сирої моркви 3,6 г, а сирого буряка 3,8 г, цілих 2,4 г клітковини доводиться на склянку броколі, 3,3 г на чашку брюссельської капусти.
Горіхи й насіння. В різних видах насіння, включаючи гарбузове, соняшникове, кунжутне, а також в мигдалі, кедрових горішках, фісташках та каштанах високий рівень клітковини. У жмені горіхів чи насіння міститься до 35% добової дози клітковини.
Нагадаємо, науковці пояснили, який продукт захистить від кількох видів раку.