Догори
Дати відгук

Медики назвали продукти які найкраще розріджують кров і чистять судини

Замінити ліки допоможе так звана лужна їжа, яка допомагає позбутися від окислювальних процесів в крові.

3 хв на прочитання12 Травня 2021, 06:50
Лікарі назвали продукти які найкраще розріджують кров і чистять судини.Фото: Pixabay Лікарі назвали продукти які найкраще розріджують кров і чистять судини.Фото: Pixabay
Поділитись:

Густа, в’язка кров небезпечна для здоров’я. Уповільнений кровотік призводить до кисневого голодування внутрішніх органів і до утворення тромбів. При тромбозі призначаються препарати, що розріджують кров. Але на початкових стадіях захворювання або для профілактики подібні ліки, навпаки, можуть збільшити ризик кровотечі і інсульту!

Замінити ліки допоможе так звана лужна їжа, яка допомагає позбутися від окислювальних процесів в крові. Так можна отримати навіть більший ефект, ніж від фармацевтичних препаратів, адже останні усувають симптоми, а перші - лікують причину.

Для розрідження крові багато використовують аспірин, але мало хто знає, що крім користі він приносить шкоду. Закріплюючись на стінках шлунка, частинки аспірину проникають в стінку шлунка та утворюють виразки.

Тому фітотерапевти і народна медицина використовують в якості джерела аспірину відвари листя малини і чорної смородини. Саліцилова кислота міститься в багатьох фруктах і овочах, проте, в кількості, недостатньому для істотного впливу на згортання крові. Слід пам’ятати також і про те, що важливо знизити вживання харчових продуктів, багатих вітаміном К, так як вони, навпаки, сприяють згортанню.

Продукти харчування й напої, що розріджують кров:

Вода. Зневоднення може призвести до згущення крові і ризику тромбозу. Переконайтеся, що п'єте достатньо води протягом дня. Кращі рідини для гідратації - свіжовичавлені соки, так як вони мають лужний ефект.

Часник. Знижує рівень холестерину і тригліцеридів у крові, ефективний для запобігання тромбозу, захищає кровоносні судини і серце від шкідливої ​​дії вільних радикалів.

Куркума. Допомагає запобігти згортанню крові, діє як антиагрегант і може бути кращою альтернативою цьому фармацевтичному препарату.

Імбир. Робить позитивний вплив на агрегацію тромбоцитів, що робить його корисним для розрідження крові. Містить природну кислоту, яка називається саліцилатом, яка є протизапальним і антикоагулянтним з'єднанням.

Пекучий перець. Це один з найбільш швидкодіючих антикоагулянтів, запобігає злипання тромбоцитів, які можуть викликати утворення тромбів. Вживання великої кількості перцю може навіть руйнувати тромби!

Ананас. Фермент під назвою бромелайн є природним розчинником крові, зменшує липкість тромбоцитів. Ці переваги збільшуються, якщо ви поєднуєте ананас з куркумою і імбиром.

Соковиті фрукти і овочі. Це одні з кращих продуктів, які допомагають природним чином розріджувати кров. Вони здатні очищати кров від токсинів, утворюють луг і містять мінерали, необхідні організму.

Харчові добавки, що розріджують кров:

Вітамін B3. Він давно використовується в якості природної добавки для зниження рівня поганого холестерину і допомагає знизити ризик серцевих захворювань або інсульту.

Вітамін Е. Відмінний натуральний засіб для запобігання утворенню тромбів і затвердіння артерій. Капсули з вітаміном Е є хорошим варіантом.

Джерела: zdorovia.com.ua,   sokd.lic.org.ua 

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Самовільно рубали дерева
На Рівненщині затримали злочиців, які самовільно зрубали деревини на майже 90 тис. грн
1 хв на прочитання3 години тому
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитання4 години тому
Органічне землеробство принципи вирощування Без хімікатів
Органічне землеробство: принципи вирощування, плюси й мінуси такого господарства
2 хв на прочитання4 години тому
Фото з відкритих джерел
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитання5 годин тому
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитання6 годин тому
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитання7 годин тому
Рецепт смачного сніданку з лаваша : він точно здивує вас своєю простотою приготування
1 хв на прочитання7 годин тому
Правоохоронці викрили посадовців, які зрубували сторічні дуби в Чорнобильському заповіднику
2 хв на прочитання7 годин тому