Догори
Дати відгук

Мама віддала нирку доньці: у Києві провели трансплантацію пацієнтці, яка хворіла понад 20 років

31-річна Юлія має хворобу нирок з 9 років.

1 хв на прочитання14 Квітня 2024, 23:50
Трансплантація нирки в Києві Гемодіаліз Донорський орган від мами Трансплантація нирки в Києві Гемодіаліз Донорський орган від мами
Поділитись:

Пієлонефрит з часом ускладнився артеріальною гіпертензією, а в минулому році молоду жінку почали турбувати сильні набряки, у тому числі накопичення рідини у черевній порожнині та в порожнині легень, розповіли у Національниому Науковому Центрі хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова.

Медикаментозна терапія не приносила клінічного ефекту, тому Юлії було призначено гемодіаліз. Пацієнтка погано реагувала на діалізні процедури: постійна нудота, зниження апетиту, а отже і суттєве зниження ваги, загальна слабкість.

Врешті, лікарі порадили їй звернутися в наш Центр та стати в чергу на трансплантацію нирки. Юлія приїхала в Центр разом з мамою, де їх обох обстежили і визначили потенційну гістосумісність, отже мама могла стати донором для доньки 

Хірургам Центру вдалося виконати лапароскопічний забір донорської нирки, що неабияк посприяло швидкій післяопераційній реабілітації донора. Що є важливим аспектом, оскільки мама пацієнтки постійно піклується про неї через сильну ваду зору у Юлії.

Зараз, після успішної трансплантації та нетривалого періоду реабілітації, пацієнтка разом з мамою збирається їхати додому.

Починаючи з 2024 року Центр уклав угоду з НСЗУ про надання медичної допомоги з використанням методу трансплантації органів, що забезпечується пацієнтам через Програму медичних гарантій. Таким чином, операції з трансплантації органів, передопераційні обстеження та післятрансплантаційний супровід здійснюється за рахунок коштів державного бюджету.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я