Догори
Дати відгук

М'ясо по-французьки із запеченою картоплею: просто, вишукано і смачно

Класична страва, що завоювала серця гурманів.

1 хв на прочитання15 Квітня 2024, 07:32
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

М'ясо по-французьки із запеченою картоплею — це класична страва, що завоювала серця гурманів своїм неповторним смаком і ароматом.

Інгредієнти:

свинина (карбонад, шия) — 1 кг;

картопля середнього розміру — 7 шт.;

помідори — 3 шт.;

цибуля ріпчаста середнього розміру — 2 шт.;

сир твердий — 200 г;

сіль;

чорний мелений перець;

приправа до м'яса;

олія;

майонез.

Приготування.

Замаринувати м'ясо. Нарізати вздовж карбонад шматочками по 1,5 см, але не товщі за 2 см. Добре натерти сіллю, перцем і приправою для м'яса. Нарізати півкільцями цибулю, змішати з м'ясом і, якщо час дозволяє, залишити маринуватися на 12 годин; якщо ні, то хоча б на півгодини.

Почистити картоплю і нарізати її кружальцями.

Змастити деко олією і викладати шарами: картоплю, м'ясо, змащене майонезом, зверху м'яса — цибулю, потім порізані кільцями помідори.

Розігріти духовку до 180 °С та запікати м'ясо протягом 50 хвилин.

Перед готовністю натерти на тертці сир і посипати м'ясо, поставити в духовку ще на 10 хвилин.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.