Догори
Дати відгук

Львівські хірурги вирізали гігантську кистому: пухлина займала майже всю черевну порожнину

Хірургам разом з утворенням довелося видалити всі внутрішні жіночі статеві органи.

1 хв на прочитання14 Травня 2021, 23:50
Львівські хірурги вирізали гігантську кистому: пухлина займала майже всю черевну порожнину Львівські хірурги вирізали гігантську кистому: пухлина займала майже всю черевну порожнину
Поділитись:

Хірурги Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги  зробили диво: вони врятували жінку з гігантською кистомою правого яєчника. За словами лікарів, пухлина займала майже всю черевну порожнину — від малого тазу аж до діафрагми, підпирала шлунок і її вага досягала 13 кг.

Операція з видалення гігантської кистоми тривала майже годину, пише  zaxid.net.

Відомо, що пацієнтці лише 55 років.  Вона  звернулася в  зі скаргами на біль унизу живота, дискомфорт у ділянці шлунка та збільшення розмірів самого живота. Діагноз жінку шокував, хоч вона зізналася, що давно не ходила на огляд до гінеколога.

Операція тривала майже годину. Під час оперативного втручання з величезного утворення вилилося понад 12 л вмісту і його вага становила приблизно 13 кг. Хірургам разом з утворенням довелося видалити всі внутрішні жіночі статеві органи.

За словами гінекологині Соломії Лисович, жінці пощастило: результати дослідження утворення показали, що пухлина доброякісна. Хоча пухлини таких розмірів частіше бувають злоякісними. Пацієнтку вже виписали з лікарні додому. Прооперували її наприкінці квітня.

До слова, у столиці врятували чоловіка, який п'ять років фактично жив без нирок.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.