Догори
Дати відгук

Квашена капуста — рецепт для тих, у кого ніколи не виходить

Кваситься капуста зазвичай 3-4 дні при кімнатній температурі.

1 хв на прочитання14 Жовтня 2023, 01:21
Квашена капуста вітамінна | Корисний продукт. Покроковий рецепт Квашена капуста вітамінна | Корисний продукт. Покроковий рецепт
Поділитись:

Квашена капуста — це традиційний ферментаційний продукт, який отримується шляхом квашення нарізаної капусти з додаванням солі й інших інгредієнтів. Цей процес дозволяє капусті зберегти свіжість і багатство вітамінів, а також надає їй неповторного смаку й аромату. Квашена капуста є популярною стравою в багатьох країнах та кухнях і використовується як окрема страва, а також як гарнір або інгредієнт для різноманітних страв.

Якщо ми любите квашену капусту, але вона у вас ніколи не виходить — спробуйте цей рецепт.

Інгредієнти (нa 3-літрову банку):

капуста — 2,5 кг;

морква — 3 шт.;

сіль — 2 ст. л.;

цукор — 2 ст. л.;

вoда — близько 500 мл.

Приготування.

Капусту пошинкувати, моркву потерти на терці. У великій мисці перемішати овочі з сіллю і цукром. Скласти все в чисту банку, легко втрамбовуючи. Мʼяти не потрібно.

І залити простою чистою холодною водою (не кип'яченою!) до самого горла банки.

Поставити банки в таз або глибоку тарілку — буде сильно бродити і поллється через верх.

Кваситься капуста зазвичай 3-4 дні при кімнатній температурі.

Потицяти капусту в кількох місцях дерев'яною паличкою, хоча б кілька разів на день, аби виходили накопичені гази.

Кришкою, коли бродить, капусту закривати не потрібно! Коли процес бродіння закінчиться — накрити кришкою і прибрати в холодильник або льох. Капуста готова.

Також ми писали про квашену капусту в пакеті: легкий і швидкий рецепт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Ліниві хачапурі Рецепт приготування Смачний обід
Швидкі ліниві хачапурі за декілька хвилин: ідея для смачного обіду та сніданку
1 хв на прочитання9 хвилин тому
Картопляні кущі Колорадський жук Гарний урожай
Чим посипати картопляні кущі, щоб не було колорадського жука
1 хв на прочитаннягодина тому
Баклажани - корисний овоч
Баклажани - корисний овоч, який можна використовувати для приготування різноманітних страв, яких саме
1 хв на прочитанняВчора
Рецепт помідорів по-корейськи
Ідеальний продукт для тих, хто прагне контролювати вагу: помідори по-корейськи
1 хв на прочитанняВчора
Україна залишається серед лідерів експортерів зернових та олійних культур - Тарас Висоцький
1 хв на прочитанняВчора
Кекси на сироватці: смачна бюджетна випічка до чаю
1 хв на прочитанняВчора
Захищаємо рослини за допомогою соди від хвороб: секрет хорошого врожаю
1 хв на прочитанняВчора
Чудовий варіант для гостроти і аромату ваших страв: помідори квашені з часником
1 хв на прочитання15 Травня 2024