Догори
Дати відгук

Курячий суп із грибами, консервованим горошком і плавленим сиром — смачний рецепт першої страви

Перед подачею до столу його слід прикрасити петрушкою.

1 хв на прочитання12 Грудня 2022, 14:38
Поділитись:

Для приготування курячого супу з грибами, консервованим горошком і плавленим сиром курятину можна вибирати за своїми вподобаннями (наприклад, філе курячих стегон).

Інгредієнти:

куряче філе — 300 г;

сир плавлений — 200 г;

горошок зелений консервований — 200 г;

печериці — 300 г;

картопля — 250 г;

морква — 1 шт. (130 г);

цибуля ріпчаста — 1 шт. (120 г);

олія — 1 ст. ложка;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком;

петрушка свіжа — 1 гілочка;

вода — 1,5 л.

Приготування.

З горошку злийте рідину.

Курку в каструлі залити водою, довести до кипіння і відварити до готовності, 30-40 хвилин.

Куряче м'ясо витягти з бульйону, остудити, нарізати невеликими шматочками.

Картоплю, моркву та цибулю очистити.

Картоплю нарізати невеликими кубиками. Моркву — меншими кубиками. Цибулю — дрібними кубиками. Гриби нарізати пластинками.

У сковороді розігріти олію, викласти цибулю та моркву, обсмажити 3-4 хвилини.

Додати до сковороди гриби, готувати до випаровування рідини, хвилин 7-10.

У бульйон викласти картоплю, варити 15 хвилин на повільному вогні.

Додати в каструлю шматочки курячого м'яса.

Туди відправити консервований горошок і варити 5 хвилин.

Сир натерти на великій тертці.

У суп перекласти засмажку.

Додати сир, добре розмішати до повного розчинення. Варити 1-2 хвилини. Посолити, поперчити до смаку.

Курячий суп із грибами, консервованим горошком і плавленим сиром готовий.

Розлити суп по тарілках, прикрасити листочками петрушки та подати до столу.

Також ми розповідали про курячий суп із сирними кульками: незвичайний рецепт першої страви.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.