Догори
Дати відгук

Користь, про яку не сперечаються: сік із гарбуза з апельсином

Споживання гарбуза та апельсинів може допомогти знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань

2 хв на прочитання21 Квітня 2024, 20:00
 Сік із гарбуза з апельсином Сік із гарбуза з апельсином
Поділитись:

Гарбуз та апельсин - це два дуже корисних фрукти, які мають численні переваги для здоров'я.

Гарбуз містить велику кількість бета-каротину, який перетворюється в організмі на вітамін А. Це сприяє покращенню зору, підтримці імунної системи та здоров'ю шкіри. Гарбуз також багатий антиоксидантами, які захищають клітини від ушкоджень та запобігають розвитку хвороб.

Апельсини багаті вітаміном C, який підтримує імунну систему, сприяє засвоєнню заліза та захищає клітини від шкідливих впливів. Вони також містять флавоноїди, які мають протизапальні властивості та сприяють здоров'ю серця.

Споживання гарбуза та апельсинів може допомогти знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету та раку. Крім того, ці фрукти мають приємний смак і можуть бути використані для приготування різноманітних страв та напоїв.

Інгридієнти: 

Гарбуз – 4 кг, вода – 4 л, апельсин – 2 шт., лимон – 2 шт., лимонна кислота – 5 г, цукор – 700 г.

Порізати очищений гарбуз на невеликі шматочки, залити водою і відправити на плиту.

Із лимона й апельсина зняти цедру, додати її в каструлю до гарбуза. Варити близько 20хв. Із м’якоті апельсина і лимона видалити кісточки і подібнити занурювальним блендером, щоб вона пустила сік.

Проварений гарбуз зняти з плити, охолодити і подрібнити до пюре. У гарбузове пюре додати цитрусовий сік, лимонну кислоту і цукор. Усе перемішати. Якщо напій вийшов густим, потрібно додати води. Поставити масу на вогонь і прокип’ятити кілька хвилин.

 Сік із гарбуза розлити у стерильні банки і закатати.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.