Догори
Дати відгук

Коли кава стає шкідливою і як отримати від неї максимальну користь для здоров'я

На це питання відповіли іспанські дієтологи

1 хв на прочитання05 Жовтня 2020, 20:35
Поділитись:

Іспанські лікарі-дієтологи розповіли, що кава має низку корисних властивостей, але некорисна їжа, яка з'їдається разом з нею, позбавляє напій його позитивного ефекту. За їхніми словами, каву роблять шкідливим цукор, булочка, повна швидких вуглеводів, яка споживається разом з кавою. Повідомляє abc.es.

Іспанські дієтологи Аітор Санчес і Клаудіа Брассеско розповіли, що помірне споживання кави є скоріш корисним, а не шкідливим для здоров'я. Зокрема, воно служить профілактикою цирозу печінки, знижує ризик розвитку раку печінки та простати, покращує чутливість до інсуліну.

Також пиття кави сприяє захисту від виникнення серцево-судинних захворювань. Недавні дослідження вказали на зв'язок прийому кави та поліпшення стану серцево-судинної й цереброваскулярної систем: вчені вважають, що напій активізує кровотік, завдяки чому насичення важливих органів киснем стає більш істотним.

Однак, підкреслюють іспанські дієтологи, неправильне споживання кави значно скорочує корисний потенціал напою і може робити його шкідливим для організму. Якщо разом з ним з'їдається щось некорисне, це негативно позначається на властивостях напою, стверджують експерти.

"Найшкідливіше в каві — це печиво, цукор і випічка, з якими ми її п'ємо", - сказав Аітор Санчес.

Крім того, потенційно шкідливим є щоденне пиття розчинної кави. Фахівці пояснили, що через глибоке перероблювання в такому продукті збільшується кількість акриламіду, утвореного при приготуванні їжі з використанням дуже високих температур. Дана речовина, вважає низка вчених, негативно впливає на здоров'я, може діяти як канцероген.  

Нагадаємо, медики визначили, яка олія врятує від високого тиску та інсульту.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.