Догори
Дати відгук

Картопля, запечена з фаршем, помідорами та сиром — простий і смачний рецепт

Фарш можна взяти будь-який, а замість сулугуні використовувати інший легкоплавкий сир.

2 хв на прочитання29 Квітня 2024, 10:04
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Велике кулінарне мистецтво полягає в здатності перетворювати звичайні інгредієнти на справжні шедеври. Картопля, запечена з фаршем, помідорами та сиром — страва, що відзначається не лише простотою приготування, а й неперевершеним смаком та ароматом. Фарш для її приготування можна взяти будь-який, а замість сулугуні використовувати інший легкоплавкий сир.

Інгредієнти:

картопля — 800 г;

фарш м'ясний — 500 г;

помідори — 350 г;

цибуля ріпчаста — 70 г (1 невеликий);

сир сулугуні — 100 г;

часник — 2 зубчики;

сметана жирністю 20 % — 100 г;

приправа для картоплі — 0,5 ч. ложки;

перець чорний мелений — за смаком;

сіль за смаком;

зелень петрушки (для подачі) — пару гілочок.

Приготування.

Духовку ввімкнути розігріватися до 200 °С.

Картоплю очистити, промити та нарізати тонкими кружальцями (завтовшки близько 0,5 см).

Додати до картоплі половину сметани (50 г), сіль (0,5 ч. ложки), мелений перець (1-2 щіпки) та приправу для картоплі. Все перемішати, рівномірно розподіляючи сметану та сухі інгредієнти по картоплі.

Викласти картоплю у форму для запікання.

Цибулю та часник очистити. Цибулю нарізати дрібними кубиками, часник пропустити через прес.

Відправити цибулю та часник у миску з фаршем. Посолити (0,25 ч. ложки) і поперчити (дрібка). Перемішати.

Поступово розподілити фарш поверх картоплі, розрівняти.

Змастити фарш сметаною, що залишилася (50 г).

Помідори нарізати тонкими кружальцями. Розкласти поверх фаршу. Злегка присолити.

Відправити заготовку в розігріту до 200 °С духовку, запікати 40 хвилин майже до готовності (потрібно орієнтуватися на особливості своєї духовки).

Сир натерти на середній/великій тертці.

Дістати форму з духовки, посипати сиром.

Повернути запікатись ще на 10 хвилин, до розплавлення сиру.

Картопля, запечена з фаршем, помідорами та сиром, готова.

Посипати подрібненою зеленню петрушки, дати трохи охолонути.

Розкласти картоплю по тарілках та подавати.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
У парку «Білоозерський» на Київщині незаконно пиляють вікові дуби
У національному парку «Білоозерський» на Київщині незаконно пиляють вікові дуби
1 хв на прочитання9 хвилин тому
Важкі метали Забруднення землі Підприємством
На Кіровоградщині підприємство з переробки пластику майже 3 роки забруднювало землю важкими металами
1 хв на прочитаннягодина тому
 Хірурги прооперували новонароджену дитину у кювезі реанімації
Немовля із вадою діафрагми, що посунула внутрішні органи і не давала дихати, прооперували прямо в кювезі реанімаційного відділення
2 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Топ онлайн казино
3 хв на прочитання2 години тому
Гороскоп для жінок на червень 2024 року: місяць, наповнений світлом, теплом та новими можливостями
5 хв на прочитання2 години тому
8 причин, чому ви не висипаєтеся і як цьому запобігти
6 хв на прочитання4 години тому
15 травня - Міжнародний день захисту клімату
3 хв на прочитання5 годин тому
Завантаженість сміттєзвалищ на Прикарпатті перевищує 85%
1 хв на прочитання5 годин тому