Догори
Дати відгук

Хто в Україні не хоче вакцинуватися від коронавірусу

Найменше хочуть вакцинуватися жінки до 30 років. А найбільше до кабінетів щеплення готові прийти чоловіки, віком від 45 років.

1 хв на прочитання12 Лютого 2021, 21:35
Чоловіки середнього віку схильні більше довіряти вакцинації від ковіду, ніж молоді жінки Чоловіки середнього віку схильні більше довіряти вакцинації від ковіду, ніж молоді жінки
Поділитись:

Найменше від COVID-19 хочуть вакцинуватися жінки, віком до 30 років. Такі дані соціологічного дослідження Liberty Rreport оприлюднили 12 лютого в ефірі політичного ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

Загалом 52% українців готові щепитися від небезпечного захворювання, як тільки перша партія вакцини з'явиться в Україні. Натомість 48% відповіли, що не робитимуть цього.

Найменше схильні щеплюватися від ковіду жінки: таких лише 46%. Натомість 59% чоловіків готові прийти на вакцинацію та отримати укол.

До кабінетів щеплень не поспішає і молодь, віком до 30 років. 58% таких опитуваних заявили, що не згодні вакцинуватися від ковіду. Серед респондентів, віком від 30 до 44 років, відмовляються від щеплень уже менше - 49 відсотків. Серед людей похилого віку (за 60 років) висловили небажання щеплюватися лише 47 %.

І найбільшу готовність прийти до пунктів вакцинації показали українці, віком від 45 до 59 років. Таких соціологи нарахували 57%.

Тим часом 130 країн світу досі не зробили жодного щеплення від коронавірусу. Адже перші дози вакцини проти ковіду зосередилися у 10 найрозвиненіших країнах.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.