- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Готуємося до новорічних свят: рецепт імбирного печива від Євгена Клопотенка
Готуємося до новорічних свят: рецепт імбирного печива від Євгена Клопотенка
Таке печиво дуже до вподоби дітям через його форму і приємний солодкий смак.
Наближаються зимові свята. І саме зараз хочеться посмакувати смачним і запашним печивом з тонким ароматом імбиру. Приготувати його можна до Дня Святого Миколая, Різдва чи будь-якого іншого свята. Таке печиво дуже до вподоби дітям через його форму і приємний солодкий смак. Приготувати імбирне печиво просто і швидко, а щоби робота йшла веселіше, залучіть до процесу приготування “миколайчиків” дітей. Сьогодні пропонуємо вам рецепт імбирного печива від фудблогера і шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Інгредієнти:
- 350 грамів борошна;
- 150 грамів цукру;
- 150 грамів меду;
- 75 грамів вершкового масла;
- 1 столова ложка коньяку (можна замінити ромом);
- 1 чайна ложка розпушувача для тіста;
- 1 столова ложка какао-порошку;
- ½ чайної ложки меленого імбиру;
- ½ чайної ложки меленого кардамону;
- одне яйце;
- 1 столова ложка цукрової пудри.
Приготування:
- У мисці з’єднайте 75 грамів вершкового масла, 150 грамів цукру і 150 грамів меду. Прогрійте на водяній бані до повного розчинення. Додайте 1 чайну ложку розпушувача й одне яйце, перемішайте і залиште масу охолонути до кімнатної температури протягом 20 хвилин.
- Потім додайте в миску коньяк або ром, приблизно 1 столову ложку. Додайте в миску 1 столову ложку какао. Акуратно перемішайте.
- В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти – 350 грамів борошна, мелений імбир та кардамон.
- Змішайте сухі інгредієнти з сумішшю яйця і масла. Замісіть тісто. Можливо, вам знадобиться трохи більше борошна, в залежності від якості та рівня в ній клейковини.
- Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 сантиметра. За допомогою формочок надайте тісту форму чоловічків. Можна використовувати будь-які інші форми.
- Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 10-12 хвилин.
- За бажанням прикрасьте готове імбирне печиво печиво цукровою пудрою (1 столова ложка).
Більше новин читайте на GreenPost.
Більше з розділу Агро
Продукти з географічним зазначенням як символ української самобутності - Коваль
Зрази з капустою — простий, але незвичайний рецепт
Гречка знову подорожчає: закупівельні ціни зросли майже вдвічі
Зіпсувати практично неможливо: картопля по-французьки з м’ясом — рецепт у духовці на сметані
В Україні - перший врожай бавовника
Питанням українського цукру зацікавилися у парламенті Франції
Уряд визначив максимальний тариф для страхування врожаю цукрового буряку
У Мінагрополітики оцінили стан свинарства та м'ясопереробної галузі країни
Більше з GreenPost
Гутерріш попередив про екзистенційну кризу на конференції ООН із захисту видів
Хвойні культури — перевірена часом ідея, яка завжди залишається актуальною в ландшафтному дизайні (ФОТО)
Відчуєте бажання змін і оновлення: гороскоп на п'ятницю, 1 листопада
5 питань, які варто собі задати перед рішенням змінити роботу
Європа під водою: кліматичні зміни перетворюють стихійні лиха на буденність
Шахраї розсилають підробні листи від імені Мінсоцполітики
Україна захищає природне біорізноманіття в умовах надзвичайних викликів
Як сортують сміття в Європі: досвід для української системи переробки відходів