- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Гарбузові сирники з родзинками - ідеальний сніданок осіннього сезону
Гарбузові сирники з родзинками - ідеальний сніданок осіннього сезону
Гарбузовий сезон у листопаді в самому розпалі.
І що тільки не готували з гарбузом – соуси і варення, м'ясо і каші – і скрізь гарбуз виступає королем.
Але якщо ви спробуєте додати його до сирників, ця страва точно дасть фору будь-якому іншому рецепту з гарбузом.
Інгредієнти:
- сир – 300 г;
- гарбуз – 200 г;
- яйце – 1 шт;
- родзинки – 2 ст.л. (за бажанням кількість родзинок можна збільшити або зменшити чи замінити тими сухофруктами, які вам до смаку);
- цукор – 2 ст.л. (можна замінити фруктозою або не додавати зовсім, якщо гарбуз солодкий);
- манка – 2 ст.л. (можна замінити на дрібний кус-кус, цільнозернове або рисове борошно);
- борошно для формування сирників;
- рослинна олія для смаження (можна використовувати вершкове масло).
Приготування:
- Гарбуз очистіть від насіння та шкірки і запікайте в духовці великими шматками при температурі 180-200 градусів, доки він не стане м’яким. Температура та час запікання залежать від вашої духовки та розміру шматків гарбуза. Перевірте готовність гарбуза вилкою або дерев’яною шпажкою через 20 хвилин після початку запікання.
- Сир добре відіжміть від зайвої вологи за допомогою марлі.
- Змішайте в блендері сир і гарбуз, додайте решту інгредієнтів крім родзинок і ще раз пробийте блендером.
- Додати родзинки і перемішайте сирну масу ложкою до рівномірного розподілу родзинок.
- Накрийте миску із тістом і залиште для набухання манки не менше ніж на 15 хвилин.
- Сформуйте сирники. Для цього скачайте мокрими руками кульки, обваляйте їх у борошні і злегка приплюсніть.
- Розігрійте пательню з олією. Якщо ви використовуєте вершкове масло, вогонь під пательнею має бути меншим, і перевертати сирники доведеться кілька разів, щоб вони не підгоріли.
- Обсмажуйте сирники з двох боків під кришкою, доки на них не утвориться золотиста скоринка.
- Подавайте сирники гарячими з медом, сметаною чи йогуртом.
Особливу осінню чарівність вашій страві додасть подача з гарбузовим варенням, і такий сніданок стане одним з найулюбленіших у вашій оселі. Смачного!
Більше з розділу Агро
Просто і смачно: бутерброди з шинкою і сиром
У Музеї просто неба відновили унікальний 100-річний вітряк з Херсонщини
Пальчики оближеш: цвітна капуста під соусом
Чим варто полити цибулю, щоб виросла розміром з цілий кулак
Ягідно-сирний торт без випікання: рецепт простого десерту
На Вінниччині створять екоферму на тисячу голів ВРХ
Троянди стануть ще красивішими, якщо поруч з ними посадити гарних рослин-сусідів
Сезон грилю у розпалі: топ рецептів для відпочинку на природі
Більше з GreenPost
Цікаві дачні ідеї, які допоможуть трохи урізноманітнити і прикрасити ділянку (ФОТО)
Укренерго прогнозує зменшення обсягів відключень
У США на футбольне поле вибіг «гравець» зі смугастим хвостом і встиг встановити рекорд, перш ніж його усунули
Як засіб проти стресу: сьогодні відзначається Всесвітній день моря
У Європі зростає захворюваність на стригучий лишай
Туристи знову в космосі: компанія Blue Origin відновила відправлення
Погодні примхи 20 травня: деякі області України накриють дощі з грозами
Дивовижна снігова куля — декоративна калина Бульденеж (ФОТО)