Догори
Дати відгук

До святкового столу і не тільки: ароматний узвар на імбирі від відомого кухаря

Зберігати його можна в щільно закритій банці до 5 днів.

2 хв на прочитання10 Квітня 2023, 22:01
Поділитись:

Налити склянку прохолодного узвару та запивати ним смачні святкові страви чи вечерю, або додати лід та випити у спекотну погоду – цей напій ідеально підлаштовується під будь-яку ситуацію та обставини. Вміти його готувати – це як пройти тест на справжнього українця: хоч раз самостійно це варто зробити. У вас є мій докладний рецепт, тому все вийде. Цього разу Євген Клопотенко пропонує приготувати не класичний узвар, а додати корінь імбиру для пряності. 

ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ УЗВАРУ

В супермаркеті, на базарах та ярмарках продаються готові набори для узвару. За своїм складом вони різні, тому прочитайте паковання або спитайте у продавця, що входить у суміш.

Зазвичай це сушені шматочки яблук та груш, ще іноді сливи або копчений чорнослив, який робить смак насиченим та надає приємного аромату з димком. Орієнтуйтеся на те, що чим багатший склад, тим смачніше. Беріть побільше, бо ще приготуєте узвар зі спеціями та медом.

Також нам потрібен саме корінь імбиру, бо сушений не підійде. З цим не буде проблем, бо він у продажу цілий рік, та й нам потрібно зовсім трішки.

Цукор додавайте до свого смаку. Буває так, що суміш для узвару достатньо солодка, тому додаткове підсолоджування не потрібне. Спочатку спробуйте, а потім вирішуйте. І нумо готувати, бо потрібен ще час, щоб узвар охолодився.

 

ІНГРЕДІЄНТИ

На 3 л узвару: 

  1. 350 г суміші для узвару (сушені яблука, груші, сливи)
  2. 2,5-3 л води 
  3. 100 г цукру 
  4. 3 см кореня імбиру 
  •  КРОК 1
  • Ретельно промийте 350 г суміші для узвару під проточною водою у ситі або друшляку. Перекладіть в каструлю. 
  •  КРОК 2
  • Очистьте від шкірки 3 см кореня імбиру та поріжте тонкими смужками. Покладіть до сухофруктів та залийте 2,5-3 л води. Варіть 20 хвилин на маленькому вогні після закипання. Спробуйте узвар та додайте цукор до смаку. Я використав 100 г і мій напій вийшов в міру солодким.
  •  КРОК 3
  • Зніміть узвар з вогню, накрийте кришкою та дайте настоятися – залиште до повного остигання. Потім в сито вкладіть марлю та процідіть напій. Це потрібно для того, щоб узвар був прозорим.
  •  КРОК 4
  • Поставте в холодильник охолоджуватися. Зберігати його можна в щільно закритій банці до 5 днів. За бажанням подавайте з кубиками льоду.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро