Догори
Дати відгук

День Різдвяного напою ґоґоль-моґолю - Eggnog Day відзначають 24 грудня

Цей день — нагода посмакувати цим святковим напоєм у колі сім’ї та друзів, вбираючи в себе тепло і радість святкового сезону.

1 хв на прочитання24 Грудня 2023, 15:23
День Різдвяного напою ґоґоль-моґолю - Eggnog Day День Різдвяного напою ґоґоль-моґолю - Eggnog Day
Поділитись:

День ґоґоль-моґолю (​Eggnog Day) відзначають 24 грудня — це день святкування традиційного різдвяного напою у багатьох країнах, присвячений насолоді цим вершковим, солодким святковим напоєм. Ґоґоль-моґоль, основний напій у різдвяний період, традиційно готується з молока або вершків, цукру, збитих яєць і часто з додаванням алкоголю.

Цей день — нагода посмакувати цим святковим напоєм у колі сім’ї та друзів, вбираючи в себе тепло і радість святкового сезону.

Спочатку відомий як “молочний пунш” або “яєчно-молочний пунш”, змішаний з алкоголем, ґоґоль-моґоль зазнав різних трансформацій протягом століть. Асоціація напою зі святами зробила його символом святкового настрою та сімейних зустрічей.

РЕЦЕПТ ҐОҐОЛЬ-МОҐОЛЯ

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 3,5 склянки молока
  • 1,5 чайної ложки чистого ванільного екстракту
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • 1 паличка кориці
  • Щіпка меленої гвоздики
  • 6 яєчних жовтків
  • 3/4 склянки цукрового піску
  • 1 склянка рому (за бажанням)
  • 1 склянка жирних вершків
  • 1/4 чайної ложки мускатного горіха

ПРИГОТУВАННЯ

  • Змішайте молоко, ванільний екстракт, корицю, паличку кориці та гвоздику в каструлі на повільному вогні. Довести до повільного кипіння.
  • У міксері збийте яєчні жовтки з цукром до світлої пишної маси. Поступово додайте гарячу молочну суміш, безперервно збиваючи.
  • Поверніть суміш у каструлю і нагрівайте до загустіння, постійно помішуючи.
  • Додати ром, жирні вершки та мускатний горіх. Поставити в холодильник на ніч. Подавати, прикрасивши корицею.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро