- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Чим небезпечні недостиглі і переспілі банани
Чим небезпечні недостиглі і переспілі банани
Через клітковину банани не можна поєднувати, наприклад, із яблуками, а також з овочами.
Банани — поживний продукт, який не викликає алергії. Саме тому його нерідко дають навіть маленьким дітям. Однак банани можуть бути небезпечними. Фахівець зі зниження ваги розповів, чим небезпечні банани. Причому нашкодити можуть як перестиглі плоди, так і недостиглі, які вважаються дуже корисними.
У першу чергу обережними слід бути людям, у кого є захворювання кишківника, жовчного міхура, підшлункової залози. Недостиглі плоди можуть спричинити здуття кишківника через велику кількість клітковини.
Через клітковину банани не можна поєднувати, наприклад, із яблуками, а також з овочами. Це тільки посилить здуття.
Якщо зазначених захворювань немає, недостиглі банани будуть більш корисними, ніж їхні жовті побратими. У зелених плодах є резистентний крохмаль, який покращує роботу шлунково-кишкового тракту.
Перестиглі банани дуже солодкі за рахунок великого вмісту цукру. Фахівець рекомендує відмовитися від бананово-шоколадних та інших подібних десертів тим людям, хто схильний до підвищення рівня глюкози у крові.
До слова, вчені вивели новий сорт абрикосу: що в ньому особливого.