Догори
Дати відгук

Часник ефективно сприяє очищенню печінки від токсинів

Корисніше вживати в сирому вигляді, причому перед їжею слід нарізати або роздавлювати.

1 хв на прочитання24 Червня 2022, 19:30
Поділитись:

Печінка є головним органом тіла, який фільтрує, але її можливості не безмежні. Фастфуд, а також оброблені продукти, що містять насичені жири, доданий цукор та синтетичні інгредієнти, можуть легко перевантажити цей «фільтр», в результаті печінка гірше справляється зі своєю роботою. Коли печінка переповнюють токсини, це призводить до виникнення різноманітних проблем зі здоров’ям.

Коли токсини починають заповнювати печінку, виникають втома, нудота, здуття та проблеми зі стільцем, а у важких випадках розвивається печінкова недостатність. Хороша новина, що деякі продукти допомагають очищати печінку від токсинів, забезпечувати її правильну роботу. Одним із таких продуктів є часник.

Що робить часник настільки ефективним чистильником печінки?

Пряний овоч не виводить токсини безпосередньо. Натомість він допомагає збільшити природне вироблення глутатіону – антиоксиданту, що захищає печінку від окисного стресу, що викликається шкідливими вільними радикалами. Це покращує функціонування печінки, робить її менш схильною до запалення, хвороб. Фахівці констатують, що з віком здатність організму виробляти глутатіон знижується, і найпростішим ефективним способом підвищити його рівень є додавання до раціону часнику.

До того ж овоч містить селен. Цей мікроелемент, подібно до глутатіону, діє як антиоксидант, покращуючи захист печінки від токсинів.

Як краще їсти часник. Корисніше вживати в сирому вигляді, причому перед їжею слід нарізати або роздавлювати – це сприяє вивільненню корисних сполук овочів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.