Догори
Дати відгук

Браконьєр завдав державі збитків на більш як мільйон гривень

У 72-річного чоловіка вилучили саморобні сітки та понад 700 карасів, коропів, щук і лящів.

1 хв на прочитання21 Квітня 2024, 17:01
Браконьєр завдав державі збитків на більш як мільйон гривень Браконьєр завдав державі збитків на більш як мільйон гривень
Поділитись:

Зловмисника виявили на озері Путріно в селі Троїцьке, де він ловив рибу незважаючи на нерестову заборону. У 72-річного чоловіка вилучили саморобні сітки та понад 700 карасів, коропів, щук і лящів.

За попередніми підрахунками фахівців, своїми діями рибалка завдав державі збитків на суму майже 1 млн 115 тис. грн. Браконьєру загрожує великий штраф або до 3-х років обмеження волі, повідомили у прес-службі облполіції.

«За даним фактом ми внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. Це правопорушення карається штрафом від 17 до 51 тис. грн або пробаційним наглядом на строк до трьох років, або обмеженням волі на той самий строк. В рамках провадження призначено судово-екологічну експертизу, якою буде встановлено точний розмір заподіяної шкоди. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання висновку експерта вирішуватимемо питання  про повідомлення фігуранту про підозру», - розповіла т.в.о. начальника сектору дізнання Одеського районного управління поліції № 2 Вікторія Миронова.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.