Догори
Дати відгук

Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів

Підійдуть для свят, як солодке частування, а також як прикраса торта.

1 хв на прочитання19 Квітня 2024, 01:21
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Тістечка безе на паличці (швейцарська меренга) підійдуть для свят, як солодке частування, а також як прикраса торта.

Інгредієнти:

білок яєчний — 3 шт.;

цукор — 150-180 г;

ваніль або ванільний цукор;

барвник харчовий гелевий (за бажанням).

Приготування.

Акуратно відокремити білки від жовтків.

До білків додати цукор (165 г) та ваніль.

Спорудити парову лазню.

Ретельно та швидко перемішуючи, підігріти білок до розчинення цукру. Збивати не треба.

Перелити масу в чашу міксера і почати збивати спочатку на середній швидкості, а потім на високій, кілька хвилин.

Збити білки до отримання гарних піків.

Відсадити безе потрібної форми на деко, застелене пекарським папером. За бажання білок можна підфарбувати харчовим барвником.

Вставити шпажки в тістечка.

Відправити безе в духовку сушитися при температурі 90-100 °С 1-1,5 години, злегка прочинивши дверцята. Потім вимкнути духовку і дати безе там охолонути (інакше розм'якнуть).

Виходять яскраві й абсолютно сухі тістечка безе.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро