Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • 4 простих лайфхаки почистити прикраси з медичного золота, які потемніли

4 простих лайфхаки почистити прикраси з медичного золота, які потемніли

Вироби з медзолота досить міцні, стійкі до механічних пошкоджень

2 хв на прочитання19 Вересня 2022, 15:00
Поділитись:

Багато дівчат намагаються кожний лук доповнювати стильним взуттям, сумкою та різними прикрасами. Однак деякі з них – зокрема ті, що виготовлені зі срібла та медичного золота, згодом темніють. theLime вирішив поділитися перевіреними лайфхаками, як повернути їм колишній вигляд.

Медичне золото, або, як його ще називають, хірургічна сталь, широко застосовують у стоматології та хірургії. Це особливий сплав, що складається з кількох металів: срібла, міді, латуні, цинку та ін. у різних пропорціях. А для виготовлення ювелірної біжутерії його покривають спеціальним напиленням, за рахунок якого він візуально нагадує золото, але коштує набагато дешевше. Вироби з медзолота досить міцні, стійкі до механічних пошкоджень, не викликають алергічних реакцій, не бояться сонячних променів, а також солоної та хлорованої водопровідної води. Однак згодом такі прикраси все ж таки покриваються темним нальотом.

Чим почистити прикраси із медичного золота в домашніх умовах?

  1. Мильний розчин

Готуємо спеціальний розчин: розводимо в половині склянки чистої води кілька крапель шампуню або рідкого мила, потім відправляємо в нього прикраси з медзолота. Через деякий час вироби акуратно очищаємо за допомогою м'якої зубної щітки та промиваємо у проточній воді. Наприкінці їх слід протерти м'якою сухою серветкою.

  1. Сода

Також можна приготувати суміш із двох видів соди – харчової та кальцинованої. Їх змішують у однакових пропорціях та додають невелику кількість води – до отримання однорідної кашки. Протираємо нею прикрасу, промиваємо та поліруємо.

  1. Бура та спирт

Необхідно взяти 15 г бури, 5 г спиртового розчину (10%) та 0,5 г води і все змішати до однорідної консистенції. У цьому розчині змочуємо м'яку тканину, протираємо поверхню виробу, а потім промиваємо його під проточною водою.

  1. Нашатирний спирт та зубний порошок

Беремо 150 г холодної води, 30 г зубного порошку, 50 г нашатирного спирту (10%) та змішуємо в окремому посуді. Потім наносимо суміш на поверхню прикраси з медзолота та поліруємо м'якою фланелевою тканиною.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.