Догори
Дати відгук

3 рослини, які легко виростити з кісточки вдома: екзотика на підвіконні

Серед них можуть бути не тільки звичні фіалки або фікуси.

2 хв на прочитання19 Квітня 2024, 10:30
Кімнатні рослини Корисні поради Екзотичні рослини Кімнатні рослини Корисні поради Екзотичні рослини
Поділитись:

Захоплені садівники та квітникарі  не можуть прожити без експерементів та рослин вдома, тому навіть у холодну пору року часто вирощують міні сад на підвіконні.

Серед них можуть бути не тільки звичні фіалки або фікуси, а й екзотичні екземпляри, що дають плоди.

Мушмула

За смаком фрукт нагадує суміш ананасу та яблука. У кімнатних умовах можна виростити німецьку або японську мушмулу. У добрих умовах рослина може почати плодоносити через 4-6 років

З плоду витягають кісточку, очищають від оплодня і підсушують протягом 3 днів. Сточують наждачним папером чи напилком, щоб паростку було легше пробитися і замочують на 24 години у воді кімнатної температури.

Далі кісточку садять у родючий ґрунт, заглиблюючи на 2-3 см. Поки рослина не досягне пари сантиметрів, не ставте її під яскраві прямі сонячні промені. Середня температура – +18 °C, а взимку можна +5…+10 °C.

Фінік

Завдання для садівників, які не бояться складнощів. Змусити плодоносити фінік у домашніх умовах – це непроста справа.

Кісточки заглиблюють у ґрунт на 1 см у вертикальному положенні. Ґрунт краще використовувати для пальм або пошукати спеціальний для фініків.

Навесні та влітку полив регулярний, а восени та взимку мінімальний. Вирощують фініки на південному вікні. У спеку обприскують та проводять дощування теплою водою.

Лимон

Щоб із кісточки лимона виросла не палиця з гілками, а плодове деревце, потрібно зробити прищипку. Коли висота посадки досягне 20-30 см, потрібно видалити точку зростання головного стебла.

Для лимона дуже важлива обрізка. Укорочують довгі пагони, які загущують рослину.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost