Догори
Дати відгук

3 продукти, які допоможуть покращити сон і позбавлять безсоння

Наразі більшість людей також починають приділяти увагу збереженню здоров’я

3 хв на прочитання28 Червня 2023, 23:46
Поділитись:

У сьогоднішньому стрімкому житті через високий тиск на роботі та в житті, у поєднанні з нерозумним харчуванням та способом життя багато людей не можуть спати ночами. Безсоння стало поширеною проблемою серед сучасних людей, а способи запобігання та лікування безсоння стали довгостроковим загальним завданням для всього суспільства.

Наразі більшість людей також починають приділяти увагу збереженню здоров’я. Щоб контролювати симптоми безсоння, вони перейшли від ліків до дієтотерапії. Тому для хворих на безсоння можна знайти деякі замінники. Наприклад, є багато фруктів та деяких поширених овочів, які можуть покращити сон людини.

Які фрукти корисні під час безсоння? Як можна ефективно позбутися безсоння?

1. МУШМУЛА

Мушмула має солодкий смак і багата на поживні речовини. Вона містить фруктозу, глюкозу, калій, фосфор, залізо, кальцій та вітаміни А, В, С та багато інших корисних речовин. Мушмула допомагає зміцнити тіло, оживити селезінку та підбадьорити нирки, зігріти тіло та принести користь внутрішнім органам.

Часте вживання в їжу мушмули може сприяти метаболізму людського організму, дозволяє лікувати безсоння та відіграє роль у підтримці краси людського тіла. 

Мушмула також може сприяти розширенню кровоносних судин, добре впливає на зниження артеріального тиску, може підвищувати проникність кровоносних судин, запобігає виникненню тромбозу та атеросклерозу, а також може запобігати відкладенню жиру та має гарний ефект для збереження здоров’я судин.

Плоди мушмули зволожують легені, полегшують кашель, вгамовують спрагу. При цьому слід очищати мушмулу перед її вживанням.

Крім вживання у свіжому вигляді, мушмулу також використовують для приготування консервованого сиропу або для приготування вина з мушмули.

2. ГУАВА

У гуави тонка шкірка, жовто-зелена товста м’якоть, солодка і хрумка, маленька серцевина і мало насіння. Плід багатий на поживні речовини і містить велику кількість вітамінів А, С, клітковини та мікроелементів, таких як фосфор, калій, кальцій і магній. Також гуава багата білком та ліпідами.

Регулярне споживання гуави може протистояти старінню, виводити токсини з організму, сприяти обміну речовин, регулювати фізіологічні функції та підтримувати хороше здоров’я. Це найкращий фрукт для хворих, які страждають на цукровий діабет.

3. ПІТАЯ

З точки зору дієти драконів фрукт може лікувати психічний розлад, безсоння, сонливість, занепокоєння та погану якість сну, спричинене дефіцитом мікро- та макроелементів.

Якщо людина правильно вживає фрукт дракона перед сном, то це може заспокоїти нерви і поліпшити якість сну.

Звичайно, фруктів та овочів з точки зору дієти багато. Однак, крім дієтотерапії, потрібно активно шукати причину в самій людині: вчасно коригувати режим дня та психологічне навантаження, правильно розуміти причини безсоння. Гарний сон – запорука здоров’я.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Польський досвід в управлінні відходами для України
Як влаштована польська система управління відходами: досвід для України
2 хв на прочитання32 хвилини тому
Ситуація в енергосистемі на 20 травня
Споживаймо відповідально: ситуація в енергосистемі на 20 травня
1 хв на прочитання2 години тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Цікаві дачні ідеї, які допоможуть трохи урізноманітнити і прикрасити ділянку (ФОТО)
1 хв на прочитання2 години тому
Укренерго прогнозує зменшення обсягів відключень
Укренерго прогнозує зменшення обсягів відключень
1 хв на прочитання3 години тому
У США на футбольне поле вибіг «гравець» зі смугастим хвостом і встиг встановити рекорд, перш ніж його усунули
1 хв на прочитання4 години тому
Як засіб проти стресу: сьогодні відзначається Всесвітній день моря
2 хв на прочитання4 години тому
Туристи знову в космосі: компанія Blue Origin відновила відправлення
1 хв на прочитання7 годин тому
Погодні примхи 20 травня: деякі області України накриють дощі з грозами
1 хв на прочитання8 годин тому