Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Блоги
  • Лінію швидкісного трамвая з Борщагівки продовжать до центру Києва.Чи потрібно це киянам та якими будуть екологічні наслідки?

Лінію швидкісного трамвая з Борщагівки продовжать до центру Києва.Чи потрібно це киянам та якими будуть екологічні наслідки?

1 хв на прочитання13 Серпня 2021, 11:35 1596
Поділитись:

Лінію швидкісного трамвая з Борщагівки продовжать до центру Києва. Маршрут проходитиме вулицями Жилянською та Саксаганського із заїздом на Вокзальну площу.

Чи потрібно це киянам та якими будуть екологічні наслідки?

Трамвай з Борщагівки до Палацу Спорту ходив і раніше - до 2001 року. Його разом з іншими трамвайними маршрутами скасували, щоб поліпшити автомобільний трафік. Схожу історію пережили чимало європейських міст. Стрімкий розвиток автотранспорту витіснив трамваї з вулиць Берліну, Ноттінгему, Страсбургу та Риму. Внаслідок цього наприкінці 1970-х у таких містах значно погіршилася екологічна ситуація. Через певний час європейці почали повертати рейковий громадський транспорт.

Схоже, час подібних рішень настав і для Києва. Згідно з результатами дослідження британської компанії Integrated Transport Planning на замовлення Світового банку, у столиці існує підвищений попит на переміщення громадським транспортом з Борщагівки до центру.

Що стосується екологічних наслідків такого проекту, однозначно можна сказати про його позитивне значення. Це дозволить знизити викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, знизить загальний рівень вібрації та шуму на центральних вулицях. Звичайно, під час будівництва лінії киянам доведеться відчути певні незручності, які супроводжують будь-які серйозні роботи в центрі міста. Але, на мою думку, в довгостроковій перспективі воно того варте.